MagadUram!

Gyógyító eper

Vitathatatlan, hogy az egyik legkorábban érő és legközkedveltebb gyümölcsünk az eper.

Hazánkban május közepe körül éri el megszokott piros, ízletes és lédús állapotát. Erre az időszakra tehető az eperföldek nyilvánosság előtti megnyitása is.

Mindenképpen ajánlott kivárni azt az időszakot, amikor már a hazai eper is beérik, ugyanis a külföldi eper bár látványra szép, de sok esetben kemény. Emellett pedig a gyümölcs beltartalma is jóval szegényebb, mint a hazai társáé, az ízéről már nem is beszélve!

Tudnunk kell azonban, hogy az epret nem csak az íze miatt célszerű fogyasztani, hanem azért is, mert a gyümölcsben lévő alkotóelemek a szervezetünkre is jótékony, gyógyító hatással vannak.

Az eperszedést imádják a kisgyerekek.

Az eper pozitív hatása szervezetünkre:

  • Segít az emésztési problémák leküzdésében;
  • Fiatalít, méregtelenít és elősegíti a testsúlycsökkenést;
  • Használható fájdalom enyhítésére és láz csillapítására is;
  • Hasznos a pattanásos bőr kezelésére;
  • Csökkenti a szívbetegségek, a kötőszöveti gyulladások, az agyérelmeszesedés kialakulásának kockázatát;
  • Napozás után hűsíti a bőrt és véd a káros ultraibolya sugárzástól;
  • Nagyon magas C-vitamin tartalommal (magasabbal, mint a narancsban vagy a citromban lévő C-vitamin) és E-vitamin tartalommal rendelkezik, emiatt kitűnő vértisztító;
  • A pépesített eperrel történő heti egyszeri fogmosás kitűnő fogfehérítő hatást eredményez

forrás: kornyezettudatoselet.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!